Investeren in recreatiewoningen steeds aantrekkelijker

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

De ongekende groei op de markt voor recreatiewoningen in Nederland zet door. Nadat in 2015, voor het eerst na jarenlange prijsdalingen, het aantal transacties van recreatiewoningen bijna verdubbelde naar 3.130 transacties, werden er in 2016 3.750 vakantiehuizen verkocht; een toename van 20%. Ook werd met de nieuwbouw van 1.200 recreatiewoningen een nieuw record in deze eeuw gebroken.

Nieuwsbericht

Investeren in recreatiewoningen steeds aantrekkelijker

Lage rentestand
De lage rentestand blijft een belangrijke aanjager van de toegenomen vraag naar recreatiewoningen, constateert de NVM. De huidige spaarrente van 0 tot 0,3% en een hypotheekrente tussen 1,5 en 2,5% maakt het (gedeeltelijk) financieren van de recreatiewoning relatief goedkoop en aanzienlijk lucratiever dan een spaarrekening. “Het einde van deze lage rentestanden is nog niet direct in zicht en blijft voorlopig een belangrijke factor voor de recreatiewoningmarkt”, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Transformatie
Steeds vaker worden verouderde campings herontwikkeld naar een modern park met recreatiewoningen. Daarmee wordt ingespeeld op de voorkeur naar meer luxe dan een camping kan bieden. Bij deze complexe processen kunnen makelaars met expertise op het terrein van recreatiewoningen een belangrijke rol spelen.
“Recreatiewoningen verouderen veel sneller dan reguliere woningen”, zegt Kimman. “Dit komt door de snel veranderende eisen en wensen van de toerist, die graag in een toeristisch aantrekkelijk gebied verblijft het liefst in een recreatiewoning met jacuzzi en openhaard. Wat tien jaar geleden trendy was, is dat nu niet meer.

Investeren in recreatief vastgoed
Center Parcs Vastgoed biedt u een veilige en zorgeloze vorm van investeren in vakantiewoningen. Met gegarandeerde doorlopende huuropbrengst. Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs is al 50 jaar de drijvende kracht achter het meest aantrekkelijke aanbod recreatiewoningen in Europa. U profiteert daarbij van onze dubbele vakkennis in recreatief vastgoed en toeristisch management. Wij garanderen u hierdoor 100% kwaliteit en efficiëntie.

U kunt zelf een recreatiewoning kopen op de mooiste vakantieparken in Europa. De woning blijft uw eigendom, u ontvangt een aantrekkelijk rendement uit gegarandeerde huurinkomsten en u hebt er zelf geen omkijken naar. Het grote voordeel ten opzichte van een traditionele investering in vastgoed voor de verhuurmarkt, is dat u bij Center Parcs Vastgoed geen zorgen heeft over leegstand of reparaties. Onze adviseurs voorzien u graag van alle benodigde informatie over het gehele investeringsproces.

Bent u geïnteresseerd geraakt in het investeren in recreatief vastgoed op één van onze prachtige parken, neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen


Bron: https://www.nvm.nl/actueel/persberichten/2017/20170807recreatiewoningen