Investeren in vastgoed: stressvol of juist zorgeloos?

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

Investeren in een studentenkamer is in universiteitssteden een populaire vorm van beleggen. Is er een betere manier om meer uit uw spaargeld te halen?

Blog

Investeren in vastgoed: stressvol of juist zorgeloos?

Studentenkamer versus vakantiewoningen

Investeren in een studentenkamer is in universiteitssteden een populaire vorm van beleggen. De vraag naar studentenkamers is erg groot en ze zorgen voor een diversificatie van een vastgoedportfolio. De rendementen zijn inflatiebestendig en veel investeerders krijgen hogere rendementen door een ietwat verouderde studentenkamer zelf te renoveren. Daarnaast zijn er ook veel ouders die een studentenkamer kopen voor hun kinderen. In plaats van de gehele schoolperiode een kamer te huren, doen zij een eenmalige investering. Deze wordt later vaak met winst doorverkocht of verhuurd nadat hun kinderen afgestudeerd zijn.

Echter zijn er een aantal factoren die het investeren in studentenkamers- en huizen risicovol maken in vergelijking met het recreatief vastgoed waarin u kunt investeren bij Center Parcs Vastgoed.
 

De koopprijs

Dit lijkt voor de hand liggend, maar de koopprijs kan ervoor zorgen dat de investering veel later dan gepland pas winstgevend wordt. Is de staat van onderhoud goed? Is de locatie aantrekkelijk genoeg? Ook een bewoond pand met huurders levert bij verkoop minder op dan een leeg pand.
 

De huurders

Misschien nog wel belangrijker dan de koopprijs van een huis, zijn de huurders. Houden zij het pand in goede staat? Kunnen zij de huur iedere maand betalen? Is de huur niet te hoog?

Bedenk ook dat kritische huurders veel geld kunnen kosten. Als het huis wordt verhuurd voor € 1.000,- en de huurders ontdekken dat ze volgens het nationale woningwaarderingsstelsel maar € 600,- moeten betalen, is de kans groot dat dit door de huurders aangekaart wordt, met een mogelijk verlies van dien. Geen huurders vinden is een nog groter risico. Leegstand kost heel veel geld. Houdt rekening dat 1 maand leegstand ongeveer 8 procent van de inkomsten kost.
 

Overige kosten

Onderhoud, vergunningen, belastingen en verzekeringen zijn kosten die de hoogte van het rendement erg kunnen drukken. Daarbij kost het veel tijd om dit goed op orde te hebben.

Het investeren in een studentenhuis kan heel rendabel zijn. Echter kunnen bovenstaande zaken voor onverwachte problemen zorgen en veel tijd en geld kosten. Een andere manier om uw spaargeld te laten groeien zonder deze risico’s is het investeren in recreatief vastgoed.
 

Recreatief vastgoed

Investeren in een vakantiewoning of appartement via Center Parcs Vastgoed biedt zorgeloos beheer en onderhoud, veel zekerheid en langlopende huurcontracten van ca. 15 jaar. De huurgarantie wordt gegeven door Center Parcs Europe. Dit betekent dat de huur stipt elk kwartaal wordt overgemaakt. Zo zijn rendement en inkomsten voor de komende 15 jaar ingepland.
 

Risicoloos

Waarom een laag rendement riskeren of zelfs verlies lijden als één van de eerder genoemde factoren tegen zit? Center Parcs Vastgoed heeft dé oplossing en biedt twee soorten investeringsformules aan, namelijk met vaste of variabele huurinkomsten.

De vaste formule biedt tot 5% netto jaarlijks rendement op de investering. Daarbij zijn zorgen over kosten voor water, elektra, onderhoud, schade en verzekeringen uitgesloten. Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs beheert en onderhoudt de accommodatie.

De variabele formule is geschikt voor iemand die van een uitdaging met zekerheid houdt. Zo ontvangt de investeerder minimaal 3% netto jaarlijks rendement op de investering. Dit wordt aangevuld met een percentage van de winst van het gehele park. Hierdoor kan het rendement boven de 5% stijgen, waardoor er meer rendement wordt ontvangen ten opzichte van de vaste formule. Ook bij deze formule zijn er geen zorgen over leegstand, kosten voor water, elektra, onderhoud, enz.
 

Wat voor investeerder bent u?

Durft u de uitdaging aan te gaan en een variabel rendement te kiezen op uw investering? Of gaat u liever voor zekerheid en ontvangt u een vaste huuropbrengst per jaar?

Bekijk ons huidige aanbod of neem contact op met mij of één van mijn collega’s voor meer informatie over het investeren in recreatief vastgoed.

Bekijk ons aanbod

Foto header: Bert Beelen