Marktleider ziet enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging nog harder aantrekken

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

Veel eerder dan gepland gaat marktleider Center Parcs Vastgoed opnieuw vakantiewoningen verkopen aan particuliere en professionele beleggers. In mei start de verkoop van 300 vakantiewoningen van Center Parcs De Eemhof in Flevoland aan particuliere kopers.

Nieuwsbericht

Marktleider ziet enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging nog harder aantrekken

Start verkoop Center Parcs De Eemhof
Veel eerder dan gepland gaat marktleider Center Parcs Vastgoed opnieuw vakantiewoningen verkopen aan particuliere en professionele beleggers. In mei start de verkoop van 300 vakantiewoningen van Center Parcs De Eemhof in Flevoland aan particuliere kopers. De overige 351 vakantiewoningen, de parkvoorzieningen en het hotel worden verkocht aan institutionele beleggers. De totale verkoopwaarde bedraagt €160 miljoen en daarvan wordt €45 miljoen geïnvesteerd in de modernisering van de vakantiewoningen en alle voorzieningen. De verkoop volgt heel kort op de verkoop van park Zandvoort in 2018. Dat project is door de enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging op een paar woningen na uitverkocht.
Hoewel het park pas op 18 mei in de verkoop gaat, hebben nu al enkele honderden geïnteresseerden particuliere investeerders zich aangemeld. Volgens Center Parcs is dat het directe gevolg van de enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging. Investeerders in Center Parcs De Eemhof ontvangen gedurende 15 jaar een geïndexeerde huuropbrengst van 4,75% over de cottage en de renovatie. Ook wordt de mogelijkheid geboden om te profiteren van eventuele omzetgroei. Center Parcs blijft volledig verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van het park. Center Parcs rekent net zoals in voorgaande jaren op een grote vraag van zowel particuliere als professionele investeerders.

Enrico de Koster, CEO Real Estate Belgium, Netherlands, Germany van Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs:
“De verkoop van Center Parcs De Eemhof volgt zeer kort op ons vorige project in Zandvoort en dat komt uitsluitend door de enorme vraag naar de beleggingsmogelijkheden zoals Center Parcs die aanbiedt. Dit komt vooral doordat investeerders bij Center Parcs kunnen rekenen op een aantrekkelijke en gegarandeerde vaste huurvergoeding. Tegelijkertijd hebben investeerders geen omkijken hebben naar hun investering. Dat maakt beleggen in recreatief vastgoed momenteel veel aantrekkelijker dan bijvoorbeeld sparen. Dat nu ook particulieren kunnen investeren in een woning op Center Parcs De Eemhof is best uniek. Het is één van de meest bekende en aansprekende vakantieparken in Nederland en de eerste Center Parcs Original die we mogen aanbieden aan de particuliere markt.”

Een belangrijk deel van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om Center Parcs De Eemhof volledig te moderniseren. Zo gaat Center Parcs alle vakantiewoningen op park De Eemhof voorzien van een luxe inrichting en zowel de binnen- als buitenzijden volledig restylen. Het park krijgt straks verschillende typen vakantiewoningen met verschillende luxe niveaus, zoals comfort, premium en VIP. De renovatiewerkzaamheden starten naar verwachting begin 2020.

Ook de 24 duizend vierkante meter tellende centrumvoorzieningen met daarin restaurants, winkels en entertainmentruimten, het hotel met 50 kamers, de Action Factory en de Aqua Mundo krijgen een volledige metamorfose. Center Parcs De Eemhof is een zogenoemd vijfsterren park vanwege het enorme aanbod aan faciliteiten. De verkoop en modernisering van Center Parcs De Eemhof is onderdeel van een groter programma om binnen vijf jaar alle 7.000 vakantiehuizen van Center Parcs te vernieuwen. Hiermee is een bedrag van in totaal €400 miljoen gemoeid. Eerder transformeerde Center Parcs met succes haar parken Port Zélande, Les Ardennes, Park Nordseeküste en Park Hochsauerland. De verkoop van vakantiewoningen stelt Center Parcs in staat om haar parken continu te vernieuwen en een nieuwe standaard voor bungalowvakanties neer te zetten.

Lees hier de andere artikelen over dit onderwerp:


Voorinschrijving gestart!
Word ook eigenaar worden van een cottage op Center Parcs De Eemhof.

Schrijf u nu in!