Negatieve rente bij Rabobank vanaf een ton

AMSTERDAM - Rabobank laat klanten voortaan betalen om er te mogen sparen vanaf een tegoed op de rekening van meer dan € 100.000. Dat meldt de bank woensdag. Zij zegt de rente voor haar betaal-, spaar- en beleggersrekeningen wel te moeten wijzigen vanwege de aanhoudende lage rente in de markt. De aanpassing van de rente gaat in op 1 juli 2021.

Afbeelding
Rabobank laat klanten voortaan betalen om er te mogen sparen vanaf een tegoed op de rekening van meer dan een ton
Nieuwsbericht

Ook Rabobank verlaagt drempel negatieve rente

AMSTERDAM - Rabobank laat klanten voortaan betalen om er te mogen sparen vanaf een tegoed op de rekening van meer dan € 100.000.

Dat meldt de bank woensdag.

Zij zegt de rente voor haar betaal-, spaar- en beleggersrekeningen wel te moeten wijzigen vanwege de aanhoudende lage rente in de markt. De aanpassing van de rente gaat in op 1 juli 2021.

Vanaf dan geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten een zogeheten creditrente van -0,5% voor het deel van het tegoed boven € 100.000. De rente wordt berekend per rekening, niet per klant.

Voor particuliere klanten met een saldo tot en met € 100.000 verandert er niets. Op particuliere spaar- en beleggersrekeningen vergoedt Rabobank tot en met € 100.000 een rente van 0,01%.

Met deze aanpassingen blijft 95,8 procent van alle particuliere en zakelijke klanten nog steeds gevrijwaard van negatieve rente, aldus Rabobank. De bank zegt de groep die geraakt wordt door negatieve rente zo klein mogelijk te willen houden en de drempel waarover het gaat zo hoog mogelijk, maar Rabobank kan hier gezien de aanhoudende lage rentes geen garanties op geven.

Andere banken

Ook ABN Amro, ING en de Volksbank kondigden onlangs aan om al vanaf een lager spaarsaldo negatieve rente te gaan rekenen per 1 juli. Klanten van ING en de Volksbank moeten over het bedrag boven 100.000 euro 0,5 procent rente betalen. Klanten van ABN Amro betalen vanaf 150.000 euro een half procent rente. Onder de Volksbank vallen de merken SNS, ASN Bank en RegioBank.

Het besluit van al deze banken om negatieve rente te rekenen hangt samen met de al langer geldende zeer lage rentes in Europa. Banken moeten zelf ook rente betalen over het geld dat ze bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. De rente is al lange tijd extreem laag, omdat de ECB de kredietverstrekking wil stimuleren. Dat is goed voor de economie. Economen wezen er eerder op dat ook structurele ontwikkelingen, zoals vergrijzing en mondialisering, de rentes drukken.

Negatieve spaarrente + lage hypotheekrente = nu investeren!

De verlaging van de drempel van de spaarrente in combinatie met de historisch lage hypotheekrente maakt het investeren in recreatief vastgoed zeer interessant.

Bekijk de investeringsmogelijkheden

---

Bron: Telegraaf