Extra inkomsten voor u én iets goeds doen voor het milieu.

Geïnteresseerd in een duurzame investering?

Duurzaamheid is onze basis voor alles wat wij ondernemen. Hierbij zorgen we ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft en we kijken continu of we dit nog verder kunnen verbeteren.

Afbeelding
duurzaam investeren in center parcs

Vakantiewoningen met respect voor de natuur

Waarom duurzaam ondernemen?

Door zaken als klimaatverandering en bevolkingsgroei wordt de druk op de natuur groter. Dat wordt versterkt doordat steeds meer mensen op vakantie willen, maar geen concessies willen doen aan comfort, luxe en genot. Tegelijkertijd verlangt de maatschappij dat we onze verantwoordelijkheid nemen en de negatieve invloed op het milieu zoveel mogelijk beperken. Logisch, dat willen we zelf ook!

Wat is de ambitie van Center Parcs?

Als Europees marktleider willen we een voortrekker zijn in de verduurzaming van de sector en oplossingen bieden die onze huidige en toekomstige investeerder geruststellen en inspireren. Daarom hebben we aandacht voor natuur en milieu en aandacht voor mensen.

 

Duurzaamheid als basis

Duurzaamheid is onze basis voor alles wat wij ondernemen. Hierbij zorgen we ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft en we kijken continu of we dit nog verder kunnen verbeteren.

Wat doen we?

Wij behouden en voeden de natuurlijke rijkdom in en om onze parken. Daar zorgen de greenteams voor en daardoor voelt een grote diversiteit aan planten en dieren zich thuis in onze bossen.

We minimaliseren onze impact op het milieu door bijvoorbeeld nauwelijks meer chloor te gebruiken, slimme thermosstaten en afvalscheiding. We hebben dan ook al jaren de ISO 14001 certificering als één van de weinigen in de recreatiebranche.

Onze keurmerken

  • ISO 14001 milieucertificaat
  • Het internationale groene sleutel ecolabel voor milieuvriendelijke toeristische accommodaties
  • THPE-label voor energiezuinige gebouwen en sanitair en milieuvriendelijke omgeving
  • Het BBC-label voor bijna-energieneutrale gebouwen

Wat betekent dit voor u als investeerder?

De prachtige omgeving van uw Center Parcs huisje trekt een constante stroom van verhuurders. En een laag stroomverbruik vermindert de financiële lasten.

Center Parcs Duurzaam ondernemen

Dit realiseren we door:

  • Strenge selectie van de locaties van onze vakantieparken
  • Het groen bouwen programma om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden
  • Doorlopend onderzoek naar recyclebare energie voor onze parken en projecten
  • Strenge regels voor de bouw en installatie van energie-efficiënte apparatuur