Een vakantiehuis als belegging

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

Veel mensen dromen van een eigen recreatiewoning in het bos of aan zee als investering. Nederland kent steeds meer luxe vakantieparken waar u een vakantiewoning kunt kopen. De aanschaf van een vakantiewoning is een goede belegging want een investering in recreatief vastgoed levert een mooi rendement op uit de verhuur. Om een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen is het goed om eerst alle zaken op een rij te hebben.

Nieuwsbericht

Een vakantiehuis als belegging

Veel mensen dromen van een eigen recreatiewoning in het bos of aan zee als investering. Nederland kent steeds meer luxe vakantieparken waar u een vakantiewoning kunt kopen. De aanschaf van een vakantiewoning is een goede belegging want een investering in recreatief vastgoed levert een mooi rendement op uit de verhuur. Om een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen is het goed om eerst alle zaken op een rij te hebben.

Totaalrendement
Net als bij ander vastgoed bestaat het totaalrendement van een vakantiehuis uit twee delen: de huuropbrengsten en de mogelijke waardegroei die wordt gerealiseerd bij verkoop in de toekomst. Die laatste is lastig om in te schatten. De rendementen op de markt voor recreatiewoningen zijn sterk afhankelijk van de locatie, de faciliteiten in en om het park en de gekozen huurformule. Houd ook rekening met de bijkomende kosten bij aankoop, zoals overdrachtsbelasting bij een bestaande vakantiewoning.

Btw
Een belangrijke besparing op de investering in een nieuwe vakantiewoning kan worden behaald door de woning als ondernemer aan te kopen. De bij aankoop betaalde Btw die is verschuldigd is dan namelijk – onder voorwaarden – terug te vorderen. Welk deel van de Btw u mag aftrekken bij de aankoop is afhankelijk van het aantal dagen dat de woning daadwerkelijk wordt verhuurd. De eigenaar moet bij de Btw-aangifte bij de aankoop aangeven welk deel van het jaar de woning naar verwachting wordt verhuurd. Alleen over dat deel mag de Btw worden afgetrokken.

Huurrendement
Binnen het totaalrendement zijn ook huurinkomsten van belang. Center Parcs Vastgoed biedt 2 verschillende verhuurformules. In beide gevallen draagt Center Parcs de zorg voor de exploitatie en verhuur (Afhankelijk van het vakantiepark waar de aangekochte recreatiewoning zich bevindt, zal de Onroerende Zaak Belasting die door de overheid wordt opgelegd door de eigenaar zelf betaald moeten worden). Als eigenaar sluit u een langlopende huurovereenkomst af met Center Parcs met een langjarige looptijd. Center Parcs keert u een vooraf vastgelegde huuropbrengst uit. Wat de bezettingsgraad ook is, ieder kwartaal ontvangt u de afgesproken opbrengst van uw cottage.

Belasting huurinkomsten
Ook dient u rekening te houden met de terugkerende vermogensrendementsheffing. De waarde van de woning (door de gemeente bepaalde WOZ-waarde) wordt jaarlijks opgeteld bij het vermogen in box 3 van de inkomstenbelasting en wordt belast tegen een tarief tussen de 0,58 en 1,68 procent afhankelijk van uw totalen box 3-vermogen. Gaat het om een recreatiewoning op een park, dan betalen de eigenaars mogelijk een parkbijdrage. De fiscale behandeling van de huurinkomsten is ook van belang voor de inschatting van de netto-opbrengsten. Als gevolg van de vermogensrendementsheffing in box 3 blijven de werkelijke huurinkomsten en -kosten buiten de fiscale heffing. Koopt de eigenaar de woning als ondernemer, dan moet er omzetbelasting (Btw) van 9 procent (laag tarief) over de ontvangen huur worden afgedragen.

Garantie
Aankoop van een recreatiewoning met een huurgarantie door Center Parcs is daarom zeer aantrekkelijk. Investeert u in een cottage via Center Parcs Vastgoed, dan neemt Center Parcs de exploitatie en bijkomende (onderhoud)kosten over en garandeert u jarenlang een vast bedrag aan huurinkomsten. Center Parcs zorgt al 50 jaar voor onvergetelijke herinneringen voor families en vrienden. Als Europees marktleider van het meest aantrekkelijke aanbod recreatiewoningen heeft Center Parcs haar succes reeds bewezen. Een zorgeloze investering voor nu en voor de toekomst!

Kijk verder op onze website voor ons volledige aanbod of neem contact op met één van onze vastgoedadviseurs. Zij staan 7 dagen per week voor u klaar en adviseren u graag over uw persoonlijke investeringsmogelijkheden.

Verkoop- en informatiedagen
Bent u op zoek naar een investering met zekerheid met een geïndexeerde huuropbrengst gedurende 15 jaar? Wacht dan niet langer en schrijf u vandaag nog in voor onze verkoop- en informatiedagen op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2019.

Ons team van vastgoedadviseurs kijkt samen met u naar de meest optimale investering. Ook heeft u de mogelijkheid om de modelwoningen te bekijken of uw vragen te stellen aan één van de aanwezige specialisten. Wij ontmoeten u graag in De Eemhof!

aanmelden verkoopdagen

Geschreven door

CP Vastgoed
Center Parcs

Center Parcs